Sign In

Blog

Latest News
Boost je meeting met deze 8x tips

Boost je meeting met deze 8x tips

Weg met stijve, saaie en slaapwekkende vergaderingen. Leve meetings die meer energie geven dan Beyoncé op een podium. Met deze tips geef je elke meeting een trap onder zijn kont en ga je voor 100% productiviteit. Klaar om je meeting te boosten? 

#1 Breek het ijs

In een ongedwongen sfeer vinden de meest productieve meetings plaats. Daarom is het belangrijk om aan de start de juiste sfeer te scheppen. Een goede ijsbreker kost geen tijd of moeite, ontdooit en maakt tegelijk de deelnemers warm voor een explosieve start. Check hier onze top 10x ijsbrekers voor een kickass meeting. 

#2 Stilte voor de storm

Start elk agendapunt met 30 seconden stilte. Zo geef je elke deelnemer de kans om een mening te vormen over het onderwerp en vermijd je dat veelpraters de toon zetten en anderen beïnvloeden.

#3, 2, 1… Actie!

Wissel voldoende af in werkvorm en creëer interactie. Stel open vragen, nodig mensen uit om hun mening te geven, kies voor een interactieve sessie met post-its… Hoe actiever de deelnemers kunnen participeren, hoe hoger hun concentratie en hoe effectiever jouw meeting.

#4 Get up, stand up

Overleg staand. Rechtstaand vergaderen geeft je concentratievermogen én bloedcirculatie een figuurlijk duwtje in de rug. Het resultaat? Knopen worden sneller doorgehakt en meetings duren minder lang. 

#5 Cut the crap

Lange vergaderingen zuigen energie, korte meetings geven energie. Hou je meeting daarom kort en krachtig. De meest effectieve meetings gebeuren trouwens onder een tikkeltje tijdsdruk. Wil je meer tips over hoe de meeting waste te verkleinen? Haal meer uit je meeting met deze 7x tips.

#6 Give them a break

Schud je deelnemers op tijd en stond wakker met een korte pauze of cafeïneshot. Ook een simpele opdracht kan de concentratie al een serieuze boost geven. Vraag de deelnemers bijvoorbeeld om even rond te lopen en van stoel te wisselen. Een stoelendans kan al een nieuwe wind aan energie brengen.

#7 Begin bij het einde

Breng aan de start van je vergadering je verwachtingen onder woorden. Weet hoe je het overleg wil eindigen en vertaal die doelen helder naar de deelnemers. Wat zal het resultaat zijn van dit overleg? Door de juiste verwachtingen te scheppen aan de start, beïnvloed je misschien wel de uitkomst van het overleg. Geloof jij in een vleugje selffulfilling prophecy?

 #8 Ga vreemd

Verandering van spijs doet eten. En dat geldt ook voor je vergaderruimte. Want nieuwe, inspirerende locaties wakkeren creatieve ideeën aan. Bovendien verhogen ze de concentratie van de deelnemers. Wie benieuwd is naar alle voordelen van offsite vergaderen, leest hier best verder.

Wil je meer creativiteit én productiviteit? Denk out-of-the box en laat je inspireren door de huiselijke vergaderlocaties van Meeting-out. Klaar om die creatieve flow binnen te laten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *