Sign In

Blog

Latest News
De do’s en don’ts van een inspirerende meeting room

De do’s en don’ts van een inspirerende meeting room

Doe de test en zoek de term ‘vergaderzaal’ eens op bij Google Afbeeldingen. Het resultaat? Lange, geblokte vergadertafels, scherpe tl-verlichting en cleane muren met daarop een slim scherm domineren de zoekresultaten. Akkoord, hier en daar wordt de kamer opgefleurd met een streepje groen, weliswaar mooi in de hoek verstopt.

Spoiler alert: dergelijke duffe vergaderruimtes doen je overleg geen eer aan. De locatie van je meeting doet er wel degelijk toe. Waarom? Dat lees je hier. Hoe creëer je dan wel een inspirerende meeting room? We zetten enkele do’s op een rijtje!

Kleur je meeting room 

Van té cleane vergaderruimtes werd niemand ooit plots creatief, inventief of productief. Een meeting room die een huiselijke, gezellige sfeer oproept, stimuleert daarentegen wel de inspiratie bij een overleg. Maak je vergaderruimte daarom even gezellig als je home office en kies voor een knusse zithoek, straf koffiezetapparaat en muren met een inspirerende kleur of quote. Kleuradvies nodig? Oranje prikkelt de creativiteit en maakt ons actiever. Groen en blauw stralen op hun beurt rust uit, terwijl rood mensen bij de les houdt. Welke kleur is jouw favoriet? 

Planten geven zuurstof

Planten hebben een positief effect op ons gemoed. Dat voelen we niet alleen intuïtief zo aan, het is ook wetenschappelijk bewezen. Een groene omgeving zuivert de lucht, bevordert het concentratievermogen, vermindert stress én dempt – raar maar waar – ook het geluid. Geen plaats voor die urban jungle? Dan is een mosmuur misschien wel jouw oplossing op maat. 

Hier brandt de lamp

Trek zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnen. Zonlicht helpt bij de aanmaak van endorfines en geeft je energie, waardoor je automatisch productiever wordt. Kies daarnaast voor kunstmatige verlichting die de juiste sfeer oproept. Is de lichtsterkte te laag, dan word je loom en slaperig. Fel licht maakt je vergaderruimte dan weer klinisch en ongezellig. 

Make it hybride

Hybride vergaderingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons professioneel leven. En terecht. Want ze bieden de oplossing om zowel thuisblijvers als collega’s op kantoor toch rond dezelfde tafel te zetten. Deze combinatie van online en fysiek vergaderen heeft enkel kans op slagen als ook het technische verhaal goed zit. Stabiel internet, kwalitatieve microfoons, speakers, camera’s en beeldschermen zijn daarom een must in de vergaderruimte van de toekomst. Meer tips voor een geslaagde hybride vergadering lees je hier. 

De orde van de…

Ronde tafel. Jawel! Stimuleer de interactie door te kiezen voor een ronde of ovalen tafel. Zo hou je het gezichtsveld vrij voor alle deelnemers en maak je oogcontact mogelijk, ongeacht hun plek aan de (digitale) tafel.

Flexibiliteit troef!

Wissel een ‘klassieke’ vergaderruimte af met stille werkplekken die de concentratie bevorderen en durf buiten de lijntjes te kleuren om samenwerken en overleg te stimuleren. Denk aan een casual zithoek voor de wekelijkse status update, hoge tafels in de buurt van een whiteboard voor inspirerende brainstormsessies, kleine meetingpoints voor video conferencing, een lounge voor informeel overleg… Zo creëer je een veelzijdige werkplek voor elke vorm van overleg.

Heb jij op jouw meet-out locatie ook een tweede, afgesloten ruimte voor privé calls? Pluspunt! Pak er mee uit en laat zien in je advertentie.

PS: Ken jij de belcel en vergaderbox al? 

Met deze slimme kantooroplossingen pleeg je ongestoord je (online) call of one on one, zonder andere collega’s te storen of meteen een volledige vergaderzaal in te palmen.

Ben jij ook op zoek naar een inspirerende locatie voor je volgende vergadering? Ontdek alle listings op Meeting-out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *