Sign In

Blog

Latest News
De sharing economy trend: Ontdek deze 8x verhuurplatformen

De sharing economy trend: Ontdek deze 8x verhuurplatformen

Sharing is caring en delen is lief, maar de sharing economy trend gaat verder. Achter de deeleconomie zit een heus verdienmodel, want door spullen te verhuren, deel je ook de kosten voor het gebruik en zelfs het produceren ervan. En er zijn bovendien tal van mogelijkheden. Wil je jouw woning, auto, zwembad, oprit, duikset of hogedrukreiniger verhuren? Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een online verhuurplatform voor. En omdat het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien, gidsen wij je langs de gekende trekpleisters en de verborgen parels. Wat verhuur je waar? Een overzicht. 

#1 Verhuur (een deel van) je woning als vakantiewoning

Airbnb ken je vermoedelijk al. Op dit wereldbekend verhuurplatform kan je zowel terecht met een volledige vakantiewoning als met een kamer in je eigen huis. En ook op Belvilla en Odierbaarbelgië verhuur je je B&B, appartement, boomhut of landhuis. Voor ieder wat wils dus. Wel hebben al deze platformen één gemene deler: je verhuurt aan toeristen. En net daarom brengen ze ook problemen met zich mee. Van burenlawaai tot een uit de hand gelopen feest. Het levert sensationele verhalen op – en in sommige gevallen zelfs een langspeelfilm -, maar liever geen Project X in je eigen achtertuin. Natuurlijk zijn er ook veel voordelen aan het verhuren van je woning. Zo is het bijvoorbeeld een mooie kans om een passief inkomen te genereren

#2 Verhuur (een deel van) je woning als vergaderruimte

Oké, klinkt een pak minder sexy. Maar de voordelen zijn enorm. We leggen je eerst graag het principe uit. Via Meeting-out verhuur je (een deel van) je woning aan bedrijven om er te vergaderen. En dat terwijl je zelf aan het werk bent. Jij bepaalt wanneer je verhuurt en tegen welke prijs. De voordelen? Omdat je enkel overdag verhuurt én aan erkende bedrijven – en dus niet aan particulieren -, zijn zowel de risico’s op misbruik als de voorbereidingen op een boeking minimaal. Klinkt als een win-win. Meer weten? Lees hier alles over verhuren op Meeting-out.

#3 Verhuur je auto of fiets

Geen eigen auto bezitten, en toch altijd overal geraken. Dat is de belofte van de deelauto-industrie. Apps als SnappCar, Getaround en Dégage zagen het gat in de markt en sprongen erin. Huur je bij deze bedrijven een auto, dan kan dat reeds vanaf een paar minuten. Bovendien staat de wagen altijd bij jou in de buurt. 

Heb je een eigen wagen, maar gebruik je die niet dagelijks? Dan lijkt het jou misschien wel wat om mee in het gat te springen. Voor SnappCar moet je in Nederland zijn. Maar met Getaround kom je al een pak verder. Want daar kan je jouw wagen verhuren in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. Dégage doet voorlopig enkel dienst in Vlaanderen, maar daar deel je naast je auto ook je (elektrische) fiets.

#4 Verhuur je camper via Goboony

Heb jij een mobilhome, camper, omgebouwd busje of caravan? Dan kan jij deze verhuren via Goboony. Dit deelplatform is de Airbnb on wheels. Je (ver)huurt er gemakkelijk en veilig je camper aan particulieren die willen proeven van een vakantie op wielen. Pluspunt? Met een handige online rekentool, kan je op de website berekenen wat jouw camper of caravan kan opleveren aan passieve inkomsten. Eens proberen?

#5 Verhuur je spullen via Peerby

Spullen huren van de buren. De tagline omvat het allemaal. Op Peerby biedt je eigen spullen aan die je op dat moment niet zelf nodig hebt. Een duikset, skipak, remorque, hogedrukreiniger, elektrische gitaar of verticuteermachine. Alles, echt alles, kan je verhuren. En aan het einde van de rit kies je zelf of je de spullen gratis uitleent of voor een prijsje verhuurt.

#6 Verhuur je tuin via Campspace

Ook met je voortuin, achtertuin, plantentuin of moestuin kan je iemand gelukkig maken. Op Campspace bied je avonturiers een plek aan om te kamperen met tent of mobilhome en kan je zelfs je tiny house of boomhut verhuren aan natuurliefhebbers. 

#7 Verhuur je oprit via MyFlexiPark

Parallel parkeren in volle ochtendspits? Of al helemaal geen parkeerplaats vinden terwijl de klok naarstig verder tikt. Op deze manier wordt niemand graag wakker. Misschien kan jij helpen? Zeker als je een private parkeerplaats hebt die je niet altijd zelf gebruikt. In een paar kliks bied je jouw vrije plek aan op MyFlexiPark. En als jouw parkeerplek toevallig in een felbegeerde buurt ligt, kan je er zelfs een aardige cent mee verdienen.

#8 Verhuur je zwembad via Swimmy

Last but not least. Wie een zwembad heeft, kan nu ook andere mensen verkoeling bieden. Verhuur je zwembad via Swimmy en duik als een pro in een bad van passief inkomen. Bij elke boeking word je betaald per uur en per persoon. De enige vereiste? Een aardig woordje Frans praten. Of goed overweg kunnen met Google Translate. Want in België bestaat de applicatie voorlopig enkel in het Frans. Voulez-vous nager avec moi?

Gaf deze blog je het idee om als verhuurder bij Meeting-out aan de slag te gaan? Doen! Want als je nu instapt, geniet je – naast een passief inkomen om u tegen te zeggen – van deze 5x early-bird voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *