Sign In

Blog

Latest News
Waarom vergaderen op een externe locatie? 7x voordelen op een rij

Waarom vergaderen op een externe locatie? 7x voordelen op een rij

‘t Is eens iets anders. Vergaderen op locatie voegt een wauw-factor toe aan elke meeting. Want een nieuwe omgeving zorgt voor meer verbinding, meer creativiteit én meer focus. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen. We sommen ze voor je op.

#1 Meer verbinding

Vergaderen op locatie is ook bouwen aan een betere relatie met je collega’s, klanten of partners. Een dagje samen uit brengt mensen dichterbij. En dat begint al in de rit ernaartoe. Want samen carpoolen is misschien wel de beste teambuilding? Het verrassingseffect van de nieuwe locatie maakt de rit bovendien extra spannend en zorgt voor die enthousiaste kriebel in de buik. 

Ga in de breaks de omgeving verkennen en sluit af met een drankje. Zo maak je van vergaderen de ideale teambuilding. 

#2 Meer informele gesprekken

Ook informele gesprekken krijgen op locatie meer kansen. En er is nog meer goed nieuws, je hebt meteen een gespreksonderwerp. Want hoe mooi is het hier niet?! Laat die smalltalk maar komen!

#3 Meer inspiratie, meer concentratie, meer productiviteit

Steeds maar op dezelfde plek vergaderen is nefast voor de inspiratie. Overleggen op een externe locatie wakkert daarentegen de creativiteit aan én verhoogt je concentratie. Twee vliegen in één klap! Het zijn de nieuwe prikkels uit de omgeving die je zintuigen op scherp stellen en zo leiden tot meer productiviteit. 

#4 Meer op je gemak

Ook een huiselijke sfeer kan de productiviteit van een meeting bevorderen. Wie zich thuis voelt, kan echt ontspannen. En wie ontspannen is, zal ook boeiende ideeën op tafel gooien. Externe vergaderlocaties spelen daar doordacht op in. En ook bij Meeting-out kom je niet in een kille, zakelijke kantoorruimte terecht, maar vergader je op huiselijke locaties met een persoonlijke touch.

Helaas heeft nog niet iedereen begrepen dat je voor een effectieve meeting best ver weg blijft van een klassieke vergaderopstelling. Interesse? Ontdek hier de do’s en don’ts van een effectieve meeting room.

#5 Meer focus

Nog een voordeel? Op locatie kan je ongestoord vergaderen. Geen collega’s die om de haverklap je meeting storen voor akkefietjes. Nee, enkel een gefocust team dat recht op zijn doel afgaat.

#6 Minder strakke dresscode

Tijdens een dagje uit mag het al eens iets losser. En dat geldt ook voor je kledij. Geen stijf maatpak of gladgestreken blouse. Ga eens voor casual smart!

#7 Meer gewicht

Wanneer je kiest voor een externe locatie, geef je meer gewicht aan je meeting. Want iemand vond deze vergadering zo belangrijk dat die zowel tijd als geld investeerde om ze te laten plaatsvinden. Het legt de lat voor productiviteit hoger en laat iedereen op z’n best presteren, zodat het zeker de investering waard was.

Haal ook meer uit je meeting en ontdek onze offsite meet-out locaties in een huiselijke sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *