Sign In

Blog

Latest News
9x manieren om extra te verdienen bovenop je loon

9x manieren om extra te verdienen bovenop je loon

Geld maakt niet gelukkig. Of toch? Onderzoek toont aan dat rijke mensen niet gelukkiger zijn dan mensen met een gemiddeld loon. Maar laat ons eerlijk zijn, wie een comfortabel inkomen heeft, draagt een pak minder zorgen dan wie elk dubbeltje moet omdraaien. Een extra cent bijverdienen naast je vaste job, kan meer financiële ademruimte geven. En wie weet vind je het zelfs plezant? Laat je inspireren door onze shortlist.

#1 Maak van je hobby een bijverdienste

Geld verdienen door iets te doen dat je graag doet? Het is misschien wel de beste optie. Of toch zeker de plezantste. Scroll even denkbeeldig door je hobby’s. Ga je bijvoorbeeld elk weekend muurklimmen? Word kliminstructeur en geef les aan nieuwelingen. Reis je graag? Ga voor reisbegeleider en word betaald om het vliegtuig op te stappen richting nieuwe horizonten. Wat doe jij in je vrije tijd?

#2 Ontwikkel een online cursus, training of e-book

Toegegeven, klinkt misschien zelfs nog beter! Want hier verdien je ook geld eens het werk erop zit. Een passief inkomen, dus. (Passief wat? Lees er hier alles over en ontdek de voordelen.) Waar ben jij goed in? Of over welk onderwerp heb jij de voorbije jaren expertise opgedaan? Heb jij groene vingers, ben jij een masterchef sushi rollen of dook je in een (ijs)bad van intermittent living? Giet jouw kennis over dat onderwerp in een online cursus, training of e-book. Het kost je wel wat tijd, maar eens je product klaar is, verdien je dat dubbel en dik terug. Lean back and relax. Wil je meer inspiratie om te starten met een passief inkomen? Lees dan zeker ook onze 11x tips om een passief inkomen op te bouwen. 

#3 Begin als zelfstandige in bijberoep

Word je eigen baas, factureer aan de lopende band én verdien eindelijk geld met je uit de hand gelopen hobby. Neem je bijvoorbeeld mooie foto’s? Ga in het weekend aan de slag als huwelijksfotograaf. Bouw je graag websites? Word freelance websitebouwer. Draai je na je uren je eigen potten, mokken en borden? Verkoop je servies online. Start je eigen webwinkel.

Je bent bovendien zo vertrokken. Vraag een btw-nummer aan en schrijf je in bij een sociaal secretariaat. Is het achteraf toch niet wat je ervan verwacht had? Je kan op elk moment je zelfstandig statuut stopzetten.

#4 Verhuur je woning, auto of zwembad

Waarom niet extra bijverdienen met iets dat je al hebt, maar niet ten volle benut? Een kamer verhuren op Airbnb ken je vast wel, maar wist je dat je op Meeting-out ook (een deel van) je woning kan verhuren aan bedrijven om er te vergaderen? En dat terwijl je zelf aan het werk bent. Klinkt als muziek in de oren? Ontdek hier alle voordelen van Meeting-out. Tegenwoordig vind je voor elk product een online verhuurplatform, zelfs voor je tuin, wagen, zwembad en drilboor. Meer weten? Ontdek hier 7x interessante verhuurplatformen voor jou geselecteerd. 

#5 Doe een flexi-job

Heb je nog ergens een gaatje vrij en kom je graag onder de mensen? Ga dan op zoek naar flexi-job in de horeca, bij de bakker of in de supermarkt. Het is een win-win, want zowel voor jou als voor de uitbater is het een voordelige manier van werken.

#6 Word hondensitter 

Wie van wandelen houdt – én van honden -, leest best even verder. Want ook met honden uitlaten valt geld te verdienen. En sinds de pandemie zit de hondenuitlaatbusiness in de lift. Veel mensen kochten tijdens deze periode een puppy, maar merken nu dat ze geen tijd meer voor hebben. Interesse? Meld je aan op hondensitter.be en ontpop je als het (nieuwe) baasje in de buurt. Je verdient geld per hond of per wandeling. Do we need to say more?

#7 Geef bijles

Talenknobbel of wiskundig genie? Deel je expertise en kunde met een leerling in nood. De ouder in nood zal dankbaar zijn. (En gul!) De meest gevraagde vakken voor bijles zijn Frans en wiskunde, maar er is vast ook wel iemand op zoek naar een sportleerkracht, historicus of muzikale duizendpoot. Er bestaan verschillende platformen waarop je je als leerkracht kan aanbieden. Check de mogelijkheden bij Superprof, De Bijlesmeester of het Bijleshuis.

#8 Verkoop je kleren 

Eén op de drie kledingstukken in jouw kast wordt nooit gedragen. Waarom die stuks dan geen tweede leven geven door ze te verkopen? Zo verdien je aan je garderobe, creëer je opnieuw ruimte (en geld) voor nieuwe stuks en draag je bij aan een duurzame fashion revolutie. Maak een account aan op Vinted of verkoop stuks via je eigen socialmediakanalen.

#9 Word chauffeur voor Uber

Zit je graag achter het stuur? Benut je tijd dan optimaal en verdien geld door mensen van punt a naar b te brengen. Je bent je eigen baas en bepaalt zelf je werktijden. Hoe meer je bovendien rijdt, hoe meer omzet je kunt maken. Logisch,  toch? Meld je online aan op Uber en off you go!

Wil je starten als verhuurder op Meeting-out? Doen! Want als je nu instapt, geniet je van deze 5x early-bird voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *