Sign In

Blog

Latest News
11x tips om een passief inkomen op te bouwen

11x tips om een passief inkomen op te bouwen

Geld verdienen zonder ooit nog een poot uit te steken. Dat is de grote belofte van een passief inkomen. Het lijkt een ver-van-je-bedshow, maar het is realistischer dan je denkt. Akkoord, je zal er zelf nog iets voor moeten doen. Maar de grootte van de inspanning, bepaal je wel zelf. Wil je in de toekomst een passief inkomen genereren? Grasduin dan even door onze top 11. 

#1 Ontwikkel een online cursus of training

Heb jij de voorbije jaren een expertise opgedaan over een bepaald onderwerp? Vast wel. Dan kan je anderen verder helpen door jouw kennis te delen. Duik dieper in het onderwerp, bundel je know how en maak er een interessant online trainingsprogramma van. Of het nu gaat over een cursus timemanagement, een training om ouders te helpen met het slaappatroon van hun baby of een masterclass programmeren. Er is altijd een publiek te vinden voor jouw onderwerp. Het voordeel? Eens je cursus of training ontwikkeld is, kan je hem – mits af en toe een update – oneindig verkopen. 

#2 Verkoop je eigen e-book

Heb je minder tijd, maar wil toch graag je expertise over een bepaald onderwerp delen? Bundel dan je kennis in een e-book. Natuurlijk zal er wel wat tijd kruipen in het schrijven en promoten van je e-book, maar je hebt er minder technische kennis voor nodig dan wanneer je een compleet online cursusprogramma wil lanceren. En een inhoudelijk sterk e-book met waardevolle tips verkoopt zichzelf.

#3 Doe mee aan de sharing economy trend

Sharing is caring en delen is lief. Maar je kan er ook een aardige cent mee verdienen. Al hangt dat natuurlijk wel af van welk product je aanbiedt. De deeleconomie zit stevig in de lift. En de vraag blijft stijgen. Waarom dat niet inzetten op een online verhuurplatform? Je vindt tegenwoordig wel voor elk product een afzetmarkt. Wil je een deel van je woning verhuren aan toeristen, dan kan je je aanmelden op sites als Airbnb of Belvilla. Of maak iemand gelukkig – en zij jou – met je wagen, zwembad, buffetpiano of duikset. Meer weten? Ontdek hier 7x interessante verhuurplatformen voor jou geselecteerd

#4 Investeer in vastgoed

Investeren in vastgoed blijft een échte winner, omdat het je ook effectief return on investment bezorgt. Oké, je hebt om te beginnen wel een serieus startkapitaal nodig, maar achteraf zijn de inkomsten ervan wel hoog. Ben je op zoek naar iets met een goedkoper prijskaartje, kijk dan uit naar de aankoop van een appartement of kleine woning in een ander land als vakantieverblijfplaats. Weet wel dat verhuren niet altijd zonder zorgen is. Wil je wel zorgeloos verhuren? Bekijk de mogelijkheden op Meeting-out

#5 Doe aan dropshipping

Wist je dat het runnen van een webshop een van de populairste bijberoepen is wereldwijd? En wat als we je vertellen dat je het ook kan doen zonder er hard voor te werken? Maak kennis met dropshipping, een trend die de voorbije jaren aan populariteit wint. 

Bij het principe van dropshipping koopt de klant bij jou, maar wordt het product rechtstreeks verstuurd vanuit de leverancier. Het is een webwinkel zonder voorraad dus. En dat biedt meerdere voordelen. Zo hoef je zelf geen grote hoeveelheden aan te kopen en zit je achteraf ook niet met producten die je niet verkocht krijgt. Bovendien heb je geen ruimte nodig om je voorraad te stallen en ook het verzenden van de artikelen heb je vakkundig uitbesteed. Het enige wat je nu nog moet doen, is een uniek product zoeken dat zichzelf verkoopt als zoete broodjes. 

#6 Begin een blog

Vind je het fijn om te schrijven over je passie, dan is bloggen jouw cup of tea. Blogberichten over interessante topics kunnen een groot publiek aantrekken. Hoe je hier geld mee verdient? 

  • Zet in op affiliate marketing. Bespreek op je blog bepaalde producten en voeg daarbij een link toe naar de website van dat product. Deze betalen je dan een bedrag voor elke klik naar hun website. 
  • Verkoop gesponsorde artikelen of eigen producten die gerelateerd zijn aan de onderwerpen waarover je schrijft. 
  • Plaats advertenties op je blog (via bijvoorbeeld AdSense) en wordt betaald per impressie of klik. Let wel op: Om hier echt een mooie cent mee te verdienen, heb je een goed draaiende website nodig met veel bezoekers. 

#7 Verhuur je woning voor vergaderingen

Laat je woning geld verdienen, terwijl jij zelf aan het werk bent. Via Meeting-out verhuur je zorgeloos (een deel van) jouw woning aan bedrijven voor vergaderingen. Jij bepaalt zelf wanneer je verhuurt en wat de prijs is voor jouw meet-out locatie. En omdat jij je woning verhuurt voor vergaderingen – en geen overnachtingen -, is de voorbereiding op een boeking minimaal. Wil je meer weten, ontdek hier alles over verhuren via Meeting-out?

#8 Investeer in een bedrijf

Oké, we geven het toe: klinkt veel minder sexy. Maar investeren in een bedrijf dat op zoek is naar (start)kapitaal kan wel een slimme zet zijn. Kies er eentje waarin je groeipotentieel ziet en verdien geld door mee te delen in de winst. En dat zonder zelf te moeten werken! Klinkt als een win-win? Dan is de Winwinlening van de Vlaamse Overheid vast je ding. Het is een achtergestelde lening waarmee Vlaamse particulieren fiscaal voordelig kunnen investeren in Vlaamse kmo’s. Meer over de Winwinlening?

#9 Print-on-demand

Het principe is eenvoudig: je verkoopt producten die je zelf ontworpen of gemaakt hebt, maar je bestelt ze pas bij je leverancier wanneer je klant het product gekocht heeft. In dat opzicht lijkt het heel sterk op dropshipping. Wat is dan het verschil? Bij print-on-demand verkoop je originele producten. Denk daarbij aan t-shirts, telefoonhoesjes, posters of postkaarten met je eigen designs. 

#10 Verkoop foto’s aan stock websites

Ben je een fotograaf (in wording) en heb je een goede camera? Dan kan je een extra passief inkomen creëren door je werk online te verkopen aan websites als Pexels en iStock Photo. Zij betalen je voor foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Nog een voordeel? Zij doen de marketing voor je! 

#11 Verkoop digitale producten

Ben jij creatief, muzikaal, sportief, financieel expert of technisch genie? Met elk talent kan je wel een digitaal product ontwikkelen om te verkopen. Denk maar aan videomateriaal, muziek, software, spreadsheets om je budget te beheren, trainingsschema’s van personal trainers, templates voor je agendabeheer… En als je het slim speelt, verkoop je hetzelfde product aan meerdere klanten. Welkom in de wondere wereld van een passief inkomen!

Lijkt het jou wel iets om een passief inkomen te generen door (een deel van) je woning te verhuren aan bedrijven om er te vergaderen? Stap vandaag nog in als verhuurder op Meeting-out en geniet van deze 5x early-bird voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *