Sign In

Blog

Latest News
Een passief inkomen: Wat is dat eigenlijk?

Een passief inkomen: Wat is dat eigenlijk?

Geld verdienen zonder ervoor te werken? Het bestaat. En het heeft zelfs een naam: een passief inkomen. Het is een inkomen dat je verdient door niks te doen. Niente. Nada. Noppes. Al is deze definitie misschien niet helemaal accuraat. Wil je graag een meer volledige omschrijving? Lees dan even verder.

Wat is een passief inkomen?

Met een passief inkomen creëer je een extra bron van inkomsten voor werk dat je in het verleden deed. Je wordt met andere woorden betaald voor een eerdere inspanning, zonder er in het heden actief voor te werken. Een passief inkomen is een duurzaam verhaal. Het is de weg naar meer financiële vrijheid. De eindbestemming? Op langere termijn financieel onafhankelijk zijn en zo meer tijd hebben voor de dingen die er echt toe doen.

Hoe kan je een passief inkomen genereren?

Er bestaan tegenwoordig al heel wat manieren om een passief inkomen te generen. De meest bewandelde paden ken je vermoedelijk al. Zo kan  je ervoor kiezen om je geld te beleggen in fondsen, aandelen of obligaties. Of je investeert in vastgoed om de woning vervolgens te verhuren. Maar ook offroad liggen mooie (en haalbare) bestemmingen voor het grijpen. Denk maar aan het verkopen van een eigen online cursus of het opzetten van een affiliate website.

Wil je graag meer inspiratie? Ontdek hier onze 11x beste ideeën om een passief inkomen te genereren.

Een groter inkomen én meer tijd

Een passief inkomen heeft één groot voordeel. Als je er slim mee omgaat, creëer je op langere termijn zowel een groter inkomen als meer tijd. Van een win-win gesproken! Die gewonnen tijd kan je opnieuw investeren in dingen die je graag doet: qualitytime met je familie, de wereld ontdekken of jezelf ontplooien. Benieuwd naar alle voordelen van een passief inkomen? Ontdek ze hier. 

Return on investment

Een passief inkomen klinkt mooi, maar het vraagt wel een weloverwogen aanpak. Want om het goed te doen, overweeg je best vooraf of de investering die je doet wel afweegt tegenover het voordeel dat je er achteraf uithaalt. Ben jij bereid om in het begin veel werk, ideeën of budget te investeren vooraleer de inspanning rendeert of kies je liever voor een meer laagdrempelige start? Aan jou de keuze! Als de opbrengst van je werk maar in lijn ligt met de tijd of het geld dat je initieel investeerde. Enkel zo maak je het de moeite waard. 

Welke vorm van passief inkomen past bij jou? 

Bezint eer ge begint. Bij sommige vormen van passief inkomen komt nog relatief veel werk kijken. Denk daarom eerst goed na welke aanpak het beste bij jou past. Wil jij bijvoorbeeld niet elk weekend een volledige vakantiewoning van beddengoed voorzien, dan verhuur jij jouw tweede woning best niet op Airbnb. Vind je het daarentegen wel fijn om wekelijks te schrijven over jouw niche, dan is bloggen wél jouw cup of tea. 

Of ben je iemand die graag (een deel van) z’n woning verhuurt, maar kijk je op tegen het werk dat erbij komt kijken? Dat is Meeting-out op jouw lijf geschreven. Want op dit online platform verhuur je jouw woning aan bedrijven om er te vergaderen. En dat met een minimum aan inspanning. Lees hier waarom Meeting-out het ideale platform is om een écht passief inkomen te genereren.

Goesting gekregen om als verhuurder aan de slag te gaan op Meeting-out? Stap nu in en geniet – naast een passief inkomen om u tegen te zeggen – van deze 5x early-bird voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *