Sign In

Blog

Latest News
Hoe bouw je de ideale mancave die zichzelf terugbetaalt? 6x tips!

Hoe bouw je de ideale mancave die zichzelf terugbetaalt? 6x tips!

Een mancave bouwen? Strak plan! Een mancave bouwen die geld opbrengt? Strakker plan! Wie zijn hideaway slim inricht, kan hem overdag verhuren aan bedrijven en ondernemers om er te vergaderen. Zo betaalt jouw mancave zichzelf op termijn volledig terug én kan je er ‘s avonds gewoon zelf gebruik van maken. Met deze 6x tips tover je jouw mancave eenvoudig om tot ideale meeting ruimte.

Tip 1: Voorzie zonwering 

Wie vergadering zegt, zegt presentatie. De ideale meeting ruimte is er dus een die je (deels) kan verduisteren. Zo is ook die Powerpointpresentatie in putje zomer goed leesbaar.

Tip 2: Zorg ervoor dat je de temperatuur kan bijsturen

Omdat we een mancave het vaakst vinden in de tuin, garage, op zolder of in de kelder, kan het er wel eens te warm of te koud zijn. Zorg daarom voor een aangename kamertemperatuur in elk seizoen. Centrale verwarming, een gaskachel en airconditioning zijn veelgekozen systemen om de temperatuur ten allen tijde af te regelen. 

Tip 3: Maak je inrichting mobiel

Door je inrichting mobiel en dus snel aanpasbaar te maken, creëer je een veelzijdige mancave die je naargelang het doel eenvoudig anders kan inrichten. Zo wordt je mancave zowel een plek om vrienden te ontvangen als meetings te hosten. A place where business meets pleasure.

Tip 4: Zorg voor sanitaire voorzieningen

Een mancave wordt vaak gebouwd op plaatsen in huis die niet optimaal benut worden én toch de nodige privacy geven. Denk aan de tuin, garage of zolder. Maar het zijn vaak ook die plaatsen die geen toilet in de buurt hebben. Denk daarom op voorhand wel goed na over waar je jouw mancave plaatst en zorg voor een eenvoudig toegankelijke toiletruimte. Misschien kan je nog ergens extra leidingen voorzien?

Tip 5: Plaats een frigo

Deze tip hoeven we vermoedelijk niet expliciet te vermelden – het is een mancave voor iets -, maar je weet maar nooit… Plaats een frigo in je ruimte. Gasten die offsite vergaderen combineren dat graag met een verfrissend drankje achteraf. 

Tip 6: Voorzie technische aansluitingen

In een mancave is meestal een televisie aanwezig. (Logisch!) Kan die gebruikt worden als tweede scherm? Prima! Zorg er in alle geval voor dat alle aansluitingen aanwezig zijn. Gasten die komen vergaderen, hebben nood aan een betrouwbare wifiverbinding en maken graag gebruik van een tweede scherm.

Klaar om erin te vliegen? Of heeft jouw wederhelft nog wat overtuigingskracht nodig? We’ve got you covered! Lees hier hoe je jouw partner ervan overtuigt dat een mancave een goed idee is.

Benieuwd naar hoe je jouw ruimte verhuurt aan bedrijven? Ontdek hier alles over Meeting-out en word verhuurder. Let’s do this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *