Sign In

Blog

Latest News
Hoe genereer je een passief inkomen dat écht passief is?

Hoe genereer je een passief inkomen dat écht passief is?

Voeten in de lucht, drankje daarbij en centen verdienen. Living the dream, niet? Er wordt wel eens gezegd dat wie een passief inkomen genereert, zijn schaapjes op het droge heeft, want die verdient geld zonder ervoor te werken. Klinkt goed, maar klopt dat wel? En hoe pak je dat slim aan? 

Wat is een passief inkomen? 

Een passief inkomen is letterlijk geld verdienen zonder daar actief voor te werken. Klinkt heel romantisch, maar dat wil niet zeggen dat je slapend rijk wordt. Want wie een passief inkomen genereert, ontvangt een inkomen voor een inspanning die hij in het verleden deed. Geen 9 to job dus, wel een ‘slimme manier’ van werken. Want een passief inkomen brengt je stap voor stap richting financiële vrijheid. Wil je hier meer over weten, lees dan zeker Een passief inkomen: Wat is dat eigenlijk?

Er bestaan tegenwoordig al heel wat soorten van passief inkomen. Denk maar aan het (ver)kopen van aandelen, het beleggen in fondsen en het uitlenen van geld. Maar ook heel wat innovatieve theorieën over financiële vrijheid – zoals die van Codie Sanchez en de FIRE-beweging – steken tegenwoordig de kop op. 

Allemaal heel interessant, maar voor deze vormen van passief inkomen heb je eerst veel tijd en/of geld nodig. En net daar knelt vaak het schoentje. Is een passief inkomen dan enkel mogelijk voor de happy few? Nee, want één manier wordt vaak vergeten, namelijk geld verdienen door het verhuren van je eigen woning.

Hoe genereer je een passief inkomen met je eigen woning? 

Er bestaan al heel wat manieren om een passief inkomen te genereren met je eigen woning. Zo kan je bijvoorbeeld je woning (of een deel ervan) verhuren aan toeristen via Belvilla of Airbnb. Of je kan via Parkpnp je oprit beschikbaar stellen als parkeerplaats, op Campspace de deuren van je tuin openzetten of je zwembad delen via Swimmy.

Wil je meer inspiratie? Lees deze 11x tips om een passief inkomen op te bouwen.

Wat zijn de valkuilen van zo’n passief inkomen?

Het delen of verhuren van je eigen woning brengt heel wat voordelen met zich mee, maar er zijn ook nadelen. En vaak zijn het die kopzorgen die ons tegenhouden. We zetten er een paar op een rijtje: 

  • Er komt veel extra werk kijken bij dat ‘passief’ inkomen. Als je jouw woning verhuurt als vakantiewoning, moet je er niet alleen voor zorgen dat je gasten op de hoogte zijn van alle how to’s, je hele huis moet ook spik en span liggen en je bedden netjes opgemaakt. Best veel werk om ‘passief’ te verdienen. 
  • Verhuren aan particulieren kan problemen met zich meebrengen. Je kent ze wel, de horrorverhalen. Toeristen die een glas te veel op hebben, een vrij-gezellige bende die het te bont maakt, of een uit de hand gelopen feest? Het levert sensationele beelden op, maar je ziet ze liever niet bij je thuis.
  • Je woning wordt vooral geboekt tijdens weekends en vakantieperiodes. Net wanneer jij zelf ook ademruimte kan gebruiken, stromen de boekingen binnen. En die piek in vakantieperiodes en weekends willen we liever niet. 
  • En wat met de administratieve rompslomp? Er komt heel wat kijken bij het verhuren van je woning. Ben je voldoende verzekerd? En welk papierwerk moet je regelen om in orde te zijn?

Verhuurplatformen zoals Airbnb zijn een geweldige manier om een extra inkomen te vergaren, maar ze zijn niet voor iedereen weggelegd. Wil je zonder kopzorgen je woning geld laten verdienen voor jou? Ontdek hoe Meeting-out een verschil maakt.

Hoe kan je via Meeting-out écht passief verdienen? 

Via Meeting-out verhuur je zorgeloos (een deel van) jouw woning aan erkende bedrijven voor vergaderingen. En je hoeft geen vinger uit te steken, of toch bijna. Van passief inkomen gesproken!

  • Geen particulieren, maar erkende bedrijven huren je woning voor professionele doeleinden. Loopt er toch iets mis? Onze meet-out insurance has got you covered.
  • Aangezien je jouw woning aanbiedt voor vergaderingen – en niet voor overnachtingen -, is de voorbereiding op een boeking minimaal. Een paar checks en you’re set!
  • Je verdient minstens evenveel, en dat terwijl je zelf aan het werk bent. Of net niet, dat mag je zelf kiezen.
  • Ook de verzekering en minimale administratie is zo gepiept. Bovendien begeleiden wij je bij elke stap.
  • Daarnaast zorgt een hoge frequentie aan boekingen ervoor dat je woning echt een ‘side-business’ kan worden. The real deal dus. 

Wil jij ook een passief inkomen genereren? Word nu verhuurder op Meeting-out en geniet van deze 5x early-bird voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *