Sign In

Blog

Latest News
Waarom je vandaag nog moet starten met een passief inkomen: 6x voordelen

Waarom je vandaag nog moet starten met een passief inkomen: 6x voordelen

Lig jij soms wakker van geldzorgen? Je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat financiële zorgen met stip op nummer één staat van de dingen waar we ‘s nachts over piekeren. Het leven wordt nu eenmaal duurder. Wat als je je in de toekomst nooit meer zorgen hoefde te maken over je inkomen? Dat kan. Want met een passief inkomen verdien je extra zonder er actief voor te werken. En er zijn nog voordelen. We zetten ze voor jou op een rijtje.  

#1 Meer financiële armslag

Een passief inkomen kan je perfect combineren met een fulltime, actieve job. Zo verdien je bovenop je vast, maandelijks loon een extra inkomen dat je meer financiële bewegingsruimte geeft. Het beste van twee werelden dus. Want het is door dat extra inkomen, dat je ook een extraatje kan uitgeven. Leuk meegenomen, toch?

#2 Minder werken voor meer geld

Wie een passief inkomen genereert, creëert een extra bron van inkomsten voor een inspanning die hij in het verleden deed. Eens de inspanning geleverd is, gaan (en blijven) de centen rollen. Zodra er bovendien een eerste passief inkomen is, kan je je richten op het creëren van nieuwe passieve inkomstenstromen. Beetje bij beetje heb je steeds minder werk, meer tijd en meer geld.

#3 Meer tijd voor relaties, hobby’s of jezelf

We lopen onszelf de hele tijd voorbij. Agenda’s puilen uit met familiale verplichtingen en ook de werkvloer stelt steeds hogere verwachtingen. Stress loert om de hoek. Wie financieel comfortabel wil leven moet – naast rijk trouwen – vaak hard werken voor zijn geld. Met een passief inkomen creëer je tijd en ruimte die je opnieuw kan investeren in je relatie, gezin, hobby of jezelf. 

#4 Ongelimiteerd verdienen

In tegenstelling tot een actief inkomen kan je bij een passief inkomen wel ongelimiteerd verdienen. Want zelfs als je het heel graag zou willen, is het nu eenmaal niet mogelijk om meer dan 24 uur per dag te werken. Bij een actieve job, waar je dus wel betaald wordt voor het werk dat je effectief uitvoert per uur, per dag of per maand, zit een maximum aan wat je per maand kunt verdienen en is je inkomen dus geplafonneerd. 

#5 Altijd en overal verdienen

Ook in tegenstelling tot een actieve job, kan je wel geld verdienen als je ziek bent, op vakantie gaat of beslist om minder te werken. Want om een passief inkomen te genereren, lever je een éénmalige inspanning waar je in de toekomst verder van geniet. (Eventueel met je voeten in de lucht.)

#6 Meer financiële vrijheid

Het uiteindelijke doel van een passief inkomen is altijd het bereiken van financiële vrijheid. Dat betekent dat er geld op je rekening komt, terwijl jij je tijd besteed aan dingen die er echt toe doen. Bij een actief inkomen is dit onmogelijk, aangezien zo’n job echt veel van je tijd in beslag neemt. Maar omdat een passief inkomen je in staat stelt om te verdienen zonder ervoor te werken, kan dat wel.

Wie ook inzet op financiële autonomie, is de FIRE-beweging. FIRE staat voor Financial Independence Retire Early. Het idee is om slim om te gaan met je centen om zo vroeger met pensioen te kunnen gaan. Wil je daar meer over weten? Hier ontdek je alles over de FIRE-beweging. Wil je zelf ook meer financiële autonomie bekomen? Lees dan hier onze 11x tips om een passief inkomen op te bouwen.

Wist je dat je via Meeting-out ook kan starten met het opbouwen van een passief inkomen? Je verhuurt er zorgeloos (een deel van) jouw woning aan bedrijven voor vergaderingen. En als je nu instapt, geniet je van deze 5x early-bird voordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *