Sign In

Blog

Latest News
Investeer in een externe locatie en maximaliseer het effect van je training

Investeer in een externe locatie en maximaliseer het effect van je training

Bedrijven geven een kapitaal uit aan trainingen voor hun employees. Terecht! Want investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is van onschatbare waarde voor zowel het bedrijf, het team als het individu zelf. Maar doen bedrijven wel voldoende om de opbrengst van die investering maximaal te laten renderen?

Hoe kan je het effect van een training maximaliseren?

Studies hebben aangetoond dat de effectiviteit van trainingen met 15 tot 20% kan toenemen als ze goed georganiseerd worden. De juiste locatie is daarbij een belangrijk onderdeel. ‘Weet je nog die keer in de Vlaamse Ardennen…?’ Wedden dat iedereen meteen mee is met je verhaal? De locatie waarop iets plaatsvindt, speelt een belangrijke rol in de opslag van informatie. Een emotionele connectie met de omgeving helpt je om om informatie op te slaan en beter te onthouden.

Welke voordelen levert een externe locatie op?

Een training die op een externe locatie plaatsvindt, levert veel op. Zo hebben mensen die uit hun dagelijkse omgeving getrokken worden meer focus, kunnen ze ongestoord werken en zijn ze creatiever. En dit komt de productiviteit en het leereffect van de training ten goede. Ook het groeps- en vertrouwensgevoel, skills die nodig zijn om goed samen te werken, worden aanzienlijk versterkt. Een externe locatie maakt een training dus zoveel effectiever.

Investeer meer en krijg nog meer terug

Het organiseren van een training op een externe locatie brengt een extra kost met zich mee. Dat is een feit. Maar die extra investering levert je wel een inspirerende locatie op die de effectiviteit van je training met 10% kan verhogen. De extra kost wordt met andere woorden dubbel en dik terugverdiend door het groter rendement dat het oplevert. 

Wie investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers plukt daar achteraf de vruchten van. Maar wie daarbij ook investeert in de locatie van die training, zal de effectiviteit ervan aanzienlijk verhogen.

Organiseer jij je volgende training ook op een externe locatie? Laat je inspireren door ons aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *