Sign In

Blog

Latest News
Waarom de manier van vergaderen cruciaal is voor het welzijn van je medewerkers

Waarom de manier van vergaderen cruciaal is voor het welzijn van je medewerkers

Online meeting hier. Een zoom call daar. Virtueel vergaderen is vandaag de dag overal de norm geworden. En hoewel online werken ons veel voordelen biedt, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Een van deze uitdagingen is de druk die het legt op het mentaal welzijn op het werk. Het is al langer duidelijk dat online werken ons niet gelukkig maakt. Sterker nog, het is één van de meest onderschatte oorzaken van burn-outs, demotivatie en improductiviteit.

Online werken is here to stay

Dat online werken niet meer weg te denken is uit onze huidige werkcultuur, kent meerdere oorzaken. De covidpandemie ligt aan de basis van deze digitale revolutie. Verplicht telewerken dwong bedrijven om meetings virtueel te organiseren en bracht online werken in een stroomversnelling. Ondertussen vonden we allemaal opnieuw de weg naar kantoor, maar de voordelen van hybride werken maakt online thuiswerk in combinatie met fysiek werken op kantoor erg populair.  

Bovendien houden ook de steeds groeiende verwachtingen van onze nieuwe generatie het online werken in stand. Gen Z is ondernemend, heeft ambitie en staat open voor verandering. Het zijn digital natives die de wereld willen zien en als expat in het buitenland willen werken. Bedrijven kunnen niet anders dan hierin meegaan en moeten online blijven werken om nieuw talent aan te trekken én te behouden. 

Flexibele meetings als medicijn  

Ja, we moeten meer online vergaderen en dat heeft gevolgen voor ons mentaal welzijn. Maar bedrijven kunnen kunnen hier wel een belangrijke rol spelen. Door medewerkers bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven om meetings op een andere manier aan te pakken, kunnen ze een positief effect uitoefenen op de employee wellbeing. 

Empower je medewerkers om meetings die wel fysiek kunnen plaatsvinden, offsite te organiseren. Een nieuwe omgeving helpt om de eentonige online werkomgeving te doorbreken en boost de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. En door hen een budget te geven op Meeting-out, nemen ze zelf de organisatie van hun meetings in handen, wat ook een positieve impact zal hebben op hun welbevinden. 

Het aanbieden van deze flexible meeting opties komt ook tegemoet aan de verwachtingen van jonge, talentvolle starters. De nieuwe generatie verwacht meer empowerment, meer autonomie en wil zelf bepalen hoe ze hun tijd indelen. Het bieden van een budget voor Meeting-out geeft medewerkers deze vrijheid en kan bijdragen aan een cool imago van je bedrijf.

De voordelen van extern vergaderen zelf ondervinden? Bekijk alle mogelijkheden op Meeting-out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *